tisdag, juni 26, 2007

Ditt hem är Din Borg, eller en nybörjares guide till överlevnad

Jag tänkte jag skulle ta upp några av de enkla knepen som man kan ta till för att göra sitt hem så väl förberett som möjligt på en attack. Först och främst så är det viktigt att titta hur du bor. Om du bor i lägenhet så har du en hel del gratis. Du kan snabbt varna grannar för den kommande faran och ni kan tillsammans sätta er i säkerhet i huset. Detta för oss ju kanske smidigt in på huset. Du skall aldrig söka skydd på en bottenvåning. Eller i en källare. Du blir då väldigt instängd och ditt skydd är inte på något sätt säkert. Även om en zombie inte är stark så kommer de inte att ge upp. Och om du inte har stark ståldörr så kommer du att vara fast i en återvändsgränd. Dessutom så kommer grannarna inte att gilla att du sätter upp stål för fönstren. Nej mitt enkla knep är helt klart att bo på våning 2 eller högre. För att på ett säkert sätt stänga av vägen upp till våning två så är det lättaste att förstöra trappan. I moderna hus så trapporna gjorda i betong så sprängmedel kan vara att rekomendera. En trätrappa förstörs lättast med en yxa. Använd inte eld! Det finns personer som i ett desperat försök att söka skydd på övervåningen i huset dränkt trappan i bensin och sedan tänt på. Jag behöver väl inte påpeka för er att dessa personer dog en hemsk död.
Nåväl nu har jag talat om för er att allt över bottenvåningen är kanonbra.

På övervåning

Det finns lite enkla livsviktiga knep som jag skall lära er. Dessa är väldigt lätta och inte alls krångliga knep för att förbereda sig på ett anfall. Det fel som många gör är att man inte har tillräckligt med vatten. Vid ett anfall så kanman bli sittande i flera dagar, kanske till och med veckor innan hjälp kommer. Låt oss måla upp en bild om hur det kan se ut när anfallet kommer. Låt oss säga att vi bor i ett vanligt enkelt trevåningshus huset är gjort i betong och bottenplan ligger verkligen på markplan. Det är mellan 2 och 3 lägenheter för varje plan i trappuppgången. Ganska standard bostadsområde. Det finns inte någon hiss och trappen är gjord i betong. Du blir varnad om anfallet och springer ned för att förstöra trappan. Naturligvis så använder du dig av dynamit som du fäster på undersidan av trappan och detonerar den när du är ovanför, det är mycket viktigt att du inte använder för mycket sprängmedel. Nu sitter du säkert på våning två och tre. Förhoppningsvis så har du några grannar som du kan lita på och som är villiga att ställa upp med sina kunskaper och kanske framförallt som ett bollplank för idéer som du har. I början av ett anfall så fungerar el och vatten men det är bara en tidsfråga innan det försvinner. Naturligtvis så skall du använda dig av vatten och el så mycket som möjligt när det gäller matlagning och vatten. Försök att fylla så många flaskor med vatten som möjligt och ät upp den mat som är "färsk" innan den förstörs. Använd självklart frys så länge som elen finns. Tillsammans med de grannar som du lyckats varna så kan ni nog samla upp en stor mängd mat. Det är förvånadsvärt vad mycket mat vi har i våra hem. Om det är vinter så tycker jag att ni redan från början skall göra ett rum i någon lägenhet till "sovrum" detta för att ni tillsammans i samma rum får ni mycket kroppsvärme. Detta är ett bra knep även på sommaren då det är lättare att slappna av när man är tillsammans med andra.

Förbered med Förnuft!

Detta är något som inte kan upprepas för många gånger. Det finns saker som jag ser som en självklarhet. Jag förvarar alltid minst 12 liter vatten i mitt kylskåp, detta som en åtgärd ifall vattnet skulle sluta fungera innan jag får information om ett anfall. Men det uppfyller också en annan funktion. Jag har alltid välkylt vatten när jag är törstig eller får besök. Och riktigt kallt vatten är alltid underbart på sommaren. En annan viktig sak som man vid alla tillfällen bör ha hemma är konserver. Konserver är lätt att förvara och är lätt att tilllaga. Mat är ju som ni säkert vet livsviktigt. Konserver är dessutom billiga och har en lång hållbarhet. En av vetenskapsakademins medlemmar rekomenderar ravioli, denna kan i värsta fall ätas kall. Själv så rekomenderar jag bönor och corned beef. En allroundmåltid som är god men som bör värmas. Detta gör man lätt med hjälp av en liten eld eller ett spritkök. Spritkök är också något som vi har "glömt bort" i dagens samhälle. Men ett spritkök kan väldigt lätt rädda ditt liv. Man kan laga till det mesta på ett spritkök. Så se till att skaffa dig ett spritkök och ha alltid några flaskor med "sprit" hemma. Det kan rädda ditt och kanske även din familjs liv.


Detta var alltså nybörjarknep på hur du överlever en attack. Nästa gång så skall jag skriva hur du som "avancerad" överlevere bör ha för utrustning i hemmet.

Pingat på intressant,