måndag, oktober 30, 2006

Viruset somsprider sig snabbt

Vad man än ser i de olika filmerna från Hollywood så kommer inte zombierna från helvetet eller blir till genom att man brukar svart magi mot någon. En männsika blir en zombie efter att personen har blivit infekterad av ett virus. Detta virus är känt under det latinska namnet Solanum. Viruset fick sitt namn av Jan Vanderhaven som först upptäckte ”sjukdommen”. Solanum fungerar på det sättet att det färdas genom blodomloppet från infektionsstället snabbt till hjärnan. Viruset använder celler i frontal loben av hjärnan för att fortplanta sig. Under infektionstiden så kommer viruset att få alla krppsliga funktioner att avstanna. Hjärtat kommer att stanna och man kommer att anse att den infekterade personen är död. Viruset kommer att låta hjärnan ”överleva” under tiden som viruset muterar hela kroppen. De muterade organen nya egenskaper är att de inte behöver syre för att överleva. Den infekterade kroppen behöver då inte heller förlita sig på att kroppen får det syre den måsta ha. När mutationen är komplett så kommer kroppen att åter väckas till ”liv”. Det är inte något liv i den bemärkelsen utan bara ett ord som vi använder då vi saknar ett bättre ord att beskriva det med. De flesta av kroppens funktioner avstannar helt medans andra fortsätter på samma sätt som hos oss människor. Kroppen blir vad vi kallar för zombie.

Viruset smittar genom kroppsvätskor på ett liknande sätt som hiv-viruset. De flesta blir smittade genom att man får ett bett på kroppen men det har även visat sig att det finns personer som har smittats genom att få blod i öppna sår. Om man får smittat kött eller blod i munnen så kommer man endast att dö och inte bli infekterad på det något sätt. Har man sår i munnen så kan man naturligvis smittas av viruset men det troligaste är att man bara avlider. Mer forskning på detta området är nödvändigt men väldigt svårt då vi inte kan se om det finns sår i halsen eller på något sätt att viruset sprider sig på annat sätt.

Ingen vet riktigt vart detta virus kommer ifrån. Efter forskningar kan inte ge oss något svar på vart viruset kommer ifrån. Ingen forskning har visat Solanum i något annat ämne i naturen. Inte i vatten, luft eller jord. Inte i någon del av världen så har vi hittat viruset i ren form. Detta har också gjort att vi inte kan hitta något säkert botemedel. Vi har fått fram delar av något som vi tror kan döda viruset innan det når hjärnan och börjar att fortplanta sig.

Symtom

Nedan följer förloppet av en observation av en av våra medarbetare som vid ett utbrott blev biten och förd till vår hemliga forskningsstation.

Timme 1: Smärta och svullnader runt det infekterade området. Huden runt såret börjar att anta en brun-lila färg. Blodet har redan koagulerat och rengöring av såret är omöjligt.

Timme 5: Personen har kraftig feber (41-43 grader), rysningar i kroppen, yrar, kräkningar och kraftig smärta i magen och huvudet.

Timme 8: Domningar i händer och fötter. Yrande har ökat i frekvens och personen verkar ha kraftiga hallucinationer. Muskelkordination har blivit sämre. Korta stunder av medvetslöshet.

Timme 11: Förlamningar i nedre kroppen. Domningar i hela kroppen och hjärtat slår saktare.

Timme 16: Personen har hamnat i koma. Hjärtat slår saktare och blodtrycket är oroväckande lågt.

Timme 20: Hjärtat har stannat och blodtrycket är ej mätbart. Personen svarar inte på något form av stimulans.

Timme 23: Personen har vaknat igen. Svarar inte på tilltal och försöker attackera sjukvårdspersonalen. Individen har förklarats död och anses vara en zombie.

Timme 24: Zombieindividen har likviderats och kroppen kommer att skickas på analys i vårt labratorium. Doktor John Schmidter kommer att övervaka obduktionen.

Har du någon information som du vill dela med dig av. Skicka ett mail till vetenskapsakademin@gmail.com


Pingat på intressant.