lördag, oktober 28, 2006

Attack på Virgin Island USA

Under 2002 finns en uppmärksammad zombieattack.

En zombie halvt föruttnad och legat i vattten under en lång tid. Med nästan allt skin upplöst, spolades iland på den nordöstra stranden av ön. Lokalbefolkningen var osäkra på hur man skulle hantera situationen och höll sig därför borta och ringde myndigheterna. Zombien började därefter att vandra runt på stranden och jaga de nyfikna som samlats på stranden. Nyfikenheten höll dem även väldigt nära zombien men lyckades hålla sig utom räckhåll för zombien. Två stycken poleser från St Thomas Police Force kom till platsen och beordrade "den misstänkte" att stanna. Zombien lydde naturligtvis inte. En av poliserna sköt därför varningsskott men inget hände. Polisen John McIntyre sköt därför två skott rakt i bröstet på "den misstänkte". Innan någon hann reagera så sprang en 6-årig kille fram och slog zombien med en pinne i ryggen. Zombien vände sig om och fick ett tag om pojken. Han började att försöka bita pojken, Pojken lyckades slingra sig undan zombiens tänder. Poliserna rusade fram och försökte att brotta ned zombien för att rädda pojken. Naturligtvis så gav detta inte speciellt mycket effekt.

Efter snabbt retirerande av polisen så steg Jeremiah Dewitt fram och tog tag i en av polisernas pistol och sköt Zombien rakt i huvudet. Otroligt nog så var det inte någon som blev skadad eller infekterad av zombien denna gång. Senare vid en rättegång mot Dewitt så hävdade han att han gjort allt i självförsvar. Rätten trodde honom inte och han dömdes för mord till 18 års fängelse. Den 6-årige pojkens föräldrar grät när dommaren läste upp beslutet till påföljd. Pappan till den 6-åring som Dewitt räddade livet på bönföll rätten att frige Dewitt. Men ingen lyssnade på honom. Dewitt sitter fortfarande i fängelse på ön och kommer att snart bli villkorligt frigiven.

Dewitt kom från Dominikanska Republiken. Och hade bosatt sig på ön för att som han själv uttryckte det. Ta hand om sitt kulturella arv.

Fotografier från ön visar att zombien troligen har ursprung från mellanöstern eller Nord Afrika. De fragment av kläder som zombien bar tyder troligen på Marocko. Troligen så har zombien legat i vattnet i flera månader. Det är troligt att en zombie skulle kunna med hjälp av strömmar i Atlanten ta sig från Marocko till Virgin Island. Men med tanke på att man senare hittade uppspolade rep och säckväv så är det mer troligt att zombien dumpades från en båt ute i havet.

Det här är ett väldigt uppmärksammat fall och man kan fortfarande köpa T-shirts med texten "St Thomas Zombie" på. Zombien har blivit lite för St Thomas vad Loch Ness odjuret är för Skottland.

Pingat på Intressant