måndag, oktober 30, 2006

Lär dig känna igen tecknen på faran

Varje utbrott av zombier har en början, oavsett vilken klass det senare kommer att prioriteras som. Det är viktigt att känna till kännetecknen för zombieutbrott. Därför skall vi ta en titt på saker som du bör vara extra uppmärksam på.

1. Mord där offret har blivit avrättad genom skott i huvudet eller halshuggning. Personer som känner igen tecknen på infektion tar ofta saken i egna händer. Det händer också att Vetenskapsakademins Zombie Squad blir misstänkta för mord eftersom det oftast inte finns någon inom myndigheterna som känner till sanningen om zombier. Detta är vanligare än vad man tror. Så lita inte fullt ut på vad nyhetsmedia rapporterar om saken.

2. Saknade personer särskilt om det är någon som saknas i skogen eller i obebodda områden. Var särskilt vaksam om det visar sig att det rapporteras om att flera personer som ingick i skallgångskedjan också rapporteras saknade. Du bör också vara vaksam på om det visar sig att man skickar ut grupper för att leta efter de saknade som har en stor vapenarsenal med sig. Ett gevär per sökgrupp är vanligt men visar det sig att det är mer vapen som tas med ut i skogen så skall du vara medveten om att det oftast rör sig om något mer än en vanlig sökoperation.

3. Fall av ”våldsamma galenskap”. Det vill säga att någon attackerat vänner eller familj utan att använda vapen. Försök att få reda på om den ”misstänkta” har försökt att bita offren. Om det är någon som har blivit biten finns denna person kvar på sjukhuset eller visar den personen tecken på infektion av något slag? Om detta hände för några dagar sen, försök att se om någon dog av sina bett eller skador?

4. Kravaller eller andra former av upplopp som började utan någon synbar anledning. Sunt förnuft säger ju så klart att inte någon form av upplopp eller kravaller uppstår utan anledning. Även så kallad masshysteri har ju alltid sitt ursprung någonstans så om det visar sig att ingen anledning finns så kan detta vara ett tecken på att detta är början på ett utbrott av zombier.

5. Död som orsakats av sjukdom men där anledningen ser ut att vara lite för svag för att man skall normalt sett skall dö av detta. Död till följd av infektion är väldigt ovanliga i västvärlden och bör därför tas på största allvar. Det kan vara ett tecken på att det är början av en allt för allvarlig sitution.

6. När något händer och media inte får tillgång till information är ett av de tydligaste tecken på att ett zombie utbrott har skett eller just nu håller på att bli ett större utbrott. Man skall även komma ihåg att det oftast är så att media inte informerar om sanningen eftersom det handlar om något som de inte kan förstå. Därför skall man oftast försöka att få tag på egna vittnen till vad det är som har hänt.

Kom ihåg att vi här på Vetenskapsakademin inte alltid får information om utbrott utan att vi även behöver ha hjälp med att bevaka händelser. Därför skall du genast kontakta oss på vetenskapsakademin@gmail.com så fort du hör rykten om något som verkar misstänkt.


Pingat på intressant.